Nanoblogg.se

Dränering i Stockholm vid fuktproblem

Om du har dålig lukt i din villakällare, bör du undersöka om det beror på brister i husets dränering. Anlita en firma som sysslar med dränering i Stockholm.

Ett nybyggt hus skyddas efter alla konstens regler för att vatten och fukt inte ska tränga in i huset. Det åstadkommer man med en professionellt utförd dränering. Om arbetet utförs bristfälligt, kan husgrunden vittra och mögel kan utvecklas. Hur dräneringen ska utföras beror självklart till stor utsträckning på de markförhållanden som gäller för tomten, där huset ska byggas.

Du har köpt en äldre villa som byggdes på 1950-talet. Huset har källare och där finns gillestuga, bastu, toalett och två övernattningsrum för gäster. På sistone har du märkt att det dykt upp en obehaglig lukt i källaren. Du tror först att det finns något läckage på toaletten men problemet är värre än så.

Dränering i Stockholm av äldre hus

Hus som dränerats på ett korrekt sätt kan ändå råka ut för fuktproblem efter något decennium. Ännu värre är det med hus av ännu äldre datum. Du bestämmer dig för att kontakta en firma som är experter på dränering i Stockholm. De besöker dig och gör en kostnadsfri besiktning av ditt hus och speciellt husgrunden.

Inspektionen gör dig inte helt glad. När ditt hus byggdes tjärades källarväggarna på utsidan för att förhindra fuktinträngning. Men i schakten runt huset har en del bråte lagts tillbaka. Stenar och tegelstenar har genom åren skavt på väggen och dräneringsrören längst ner har knäckts. Det blir till att gräva runt huset och reparera dräneringen.

Back to Top