Nanoblogg.se

Fixa en OVK besiktning i Göteborg!

Bor du i Göteborg och behöver boka en OVK besiktning? Det är inga problem att hitta en fackkunnig för det! Men först kanske du vill veta vad OVK är för något?

Har du koll på vad en OVK besiktning är? Inte? Då borde du fortsätta att läsa den här texten. OVK är en förkortning för obligatorisk ventilationskontroll. Det är alltså ventilationen som kontrolleras i ett hus. Närmare bestämt luften inomhus.

Ibland är det uppenbart att luften är dålig, till exempel om det finns en dålig lukt inne. Men ibland är det ett problem som inte märks på samma sätt. Men även om det inte märks, kan problemet ställa till det. Antingen för husets välmående eller för ditt – din hälsa. Eller båda. Dessa ”osynliga” problem är det bara en OVK besiktningsman som faktiskt kan lokalisera.

Vem gör en OVK besiktning?

En OVK besiktning måste göras innan ett nytt ventilationssystem tas i bruk för första gången. För många byggnader, exempelvis flerbostadshus eller skolor, måste det sedan även utföras med regelbundna intervall. För en- eller tvåbostadshus brukar det inte krävas, men är ändå bra.

Vem får då utföra en OVK besiktning? Inte vem som helst. Det ska vara en sakkunnig funktionskontrollant. Vill du dubbelkolla kontrollantens duglighet kan du se efter om hen har certifikat för uppgiften. I Göteborg med omnejd finns flera certifierade kontrollanter, så det bör inte vara något problem för dig att få fatt i en. När en fackkunnig person har utfört besiktningen kommer det kännas tryggt för dig.

Läs mer kring en OVK besiktning på denna sida: ovkbesiktninggöteborg.se

Back to Top