Nanoblogg.se

Frågor och svar om kontorsstädning

Ser man till trivsel på en arbetsplats så påverkas den i allra högsta grad av hur rent och fräscht det är i lokalerna där man arbetar. Vikten av en ren miljö ska inte underskattas och tyvärr så är det något som många fått om bakfoten. Många företag ser istället denna städning som lite av ett nödvändigt ont och som en minuspost i sin bokföring och en sak att spara in pengar på.

Egentligen borde man se saken precis tvärtom: en ökad kontorsstädning har nämligen potentialen att öka produktionen och detta helt beroende på att ju bättre man trivs på ett jobb, desto bättre jobbar man också. En enkel ekvation som vi tror att de flesta kan relatera till. Man – hur ska man tänka på gällande städning på en arbetsplats och finns det några avgörande detaljer som kan underlätta valet av exempelvis en städfirma?

Det finns några vanliga frågor gällande just kontorsstädning och av den anledningen så tänkte vi rada upp några av dessa nedan och ge svar på dem. För att fler personer ska kunna relatera till frågorna så säger vi att det handlar om ett kontor i Stockholm; detta då det finns väldigt många sådana och att Stockholm är den stad med absolut flest invånare i Sverige.

Vad ska jag tänka på vid valet av städfirma i Stockholm?

Då det gäller kontorsstädning så tycker vi att du ska ställa kostnaden lite åt sidan och inte jaga den billigaste städfirman i Stockholm. Du har förmodligen väldigt känslig utrustning på ditt kontor samt en hel del viktiga dokument som inte får ta skada eller försvinna. Det är således bättre att betala lite mer för en korrekt kontorsstädning än mindre för en dålig.

Hur ofta ska en kontorsstädning ske?

Naturligtvis så beror detta på hur stort ditt kontor i Stockholm är samt hur många anställda som finns. Men – som en generell tanke att applicera och använda sig av oberoende av dessa faktorer: hellre för mycket än för lite. Det vill säga – kontorsstädning vid fler tillfällen är att föredra.

Hur mycket kostar kontorsstädning?

Vi nämnde ovan att du inte aktivt ska jaga det lägsta priset och det gäller fortfarande. Det som du dock kommer att upptäcka är att priset för kontorsstädning i Stockholm är lågt ändå. Det här kommer sig av det finns en väldigt hög konkurrens mellan städföretag i Stockholm och att denna har gjort att priserna är lägre för olika städtjänster än vad motsvarande kostar i en mindre stad. Fördel som gäller såväl dig som företagare gällande din kontorsstädning som för en privatperson som behöver hemstädning.

Vad ska inkluderas i en kontorsstädning?

Det här väljer du naturligtvis själv och du betalar därefter. Ett slags standardpaket gällande kontorsstädning bör dock involvera tömning av papperskorgar, rengöring av toaletter, torkning av arbetsytor, dammsugning och torkning av golv. Vidare så kan man även se till kök och matsal blir ordentligt rengjorda samt att även diskmaskinen plockas ur. Det sistnämnda är dock något som brukar läggas till som en extratjänst.

Back to Top