Nanoblogg.se

Hundfoder – en ständigt kontroversiell fråga

Det finns många olika sorters hundfoder. Valpfoder, färskfoder och kastratfoder är bara några exempel. Hundfoder kan vara en fråga som delar hundägares åsikter.

Hundträning är antagligen det främsta som delar människor som har hund i olika läger. Men hundfoder kommer troligtvis på andra plats. Ute i den vida hundvärlden finns det nästan lika många åsikter om vilket hundfoder som är bäst som det finns hundägare. En del menar att hunden behöver äta färskfoder för att få den näring och den kosthållning som djuret behöver. Andra menar att det går lika bra med torrfoder. Sedan finns det ju allt mittemellan som också kan hjälpa, eller förvirra, hundägare att hitta rätt mat till sin hund. Det finns bantningsfoder för överviktiga hundar, särskilt foder för kastrerade hundar, valpfoder till valpar och mycket mer. De senaste åren har det även kommit en marknad för veganskt hundfoder.

Ge hundfoder på olika sätt

Handlar det inte om vilket foder som bäst för hunden så handlar det istället om hur utfodringen ska göras. En del menar att det är onaturligt för en hund att äta mat direkt ur en skål. De brukar föreslå att man ger sin hund mat på andra sätt för att berika medfödda beteenden. Till exempel genom att gömma maten i gräset eller lägga det i en kartong eller en leksak så att hunden får jobba för att få tag i fodret. Men innan du kan börja tänka på berikning måste du förstås först hitta rätt produkt. Det är första steget.

Back to Top