Nanoblogg.se

Mäklare Mölndal – frågor & svar

Vad ska man egentligen tänka på inför en bostadsförsäljning? Måste jag anlita en mäklare i Mölndal om jag ska sälja min villa – eller kan jag sälja den på egen hand? Hur ska jag tänka som köpare, är det bättre att vänta eller är marknaden så låg som den kan bli? Bostadsmarknaden är alltid i ropet och oavsett om man planerar att sälja eller köpa en bostad så finns det mycket att tänka på. Vi tänkte här ställa några vanliga frågor som rör en mäklare i Mölndal och genom dessa också reda ut ett och annat. Förhoppningsvis ger svaren dig lite mer kött på benen.

Fråga: Måste jag anlita en mäklare i Mölndal?

Svar: Nej, det går att sälja utan mäklare och idag finns det också ypperliga verktyg för att göra så. Men är det en bra idé? Tveksamt. Man glömmer lätt bort att en mäklare i Mölndal de facto gör ett stort jobb som handlar om mer än att bara vara trevlig vid en visning och att registrera de bud som kommer vid budgivningen. En mäklare sköter all administration och ser till att din bostad syns i rätt kanaler – och av rätt målgrupp. Det handlar om en skillnad som i rena pengar kan handla om flera hundratusen kronor.

Fråga: Vilken mäklare ska jag välja i Mölndal?

Svar: Du ska känna att du är trygg med att lägga ditt livs största affär i händerna på din mäklare. Ditt objekt ska vara prioriterat och du ska känna att du fått goda råd längs vägen – homestyling och exempelvis mindre renoveringar. Du ska även veta att din mäklare svarar i telefonen 24/7 och att hen arbetar aktivt för att skapa ett buzz kring din bostad. En annan viktig faktor när man väljer mäklare i Mölndal handlar om lokalkännedom. Han ska sälja mer än din bostad – det handlar om att sälja hela området och då exempelvis till familjer som är redo att lämna Göteborg för ett lite lugnare liv. Hur ser förskolorna ut, vilka skolor är bra, vilka idrottsföreningar finns och hur ser det ut med kommunikationerna?

Fråga: Kan en mäklare hjälpa mig att hitta en bostad?

Svar: En mäklare jobbar mellan köpare och säljare och verkar för att en affär ska ske i enlighet med de lagar och regler som finns. Som köpare finns det en trygghet i detta: du kan ställa vilka frågor som helst och mäklaren är dig skyldig svaret om exempelvis husets skick, vem som utfört vissa renoveringar och när dessa ägde rum. Utöver detta så kan man givetvis även kontakta en mäklare om man är på jakt efter ett specifikt typ av objekt. Söker du en trivsam villa i Mölndal så kan du lämna ditt nummer till olika mäklare och bli kontaktad så fort ett objekt matchande dina behov kommer ut på marknaden.

Fråga: Vilket arvode är egentligen bäst?

Svar: Man kan välja mellan ett fast pris, provision eller slags provision som kickar in då budgivningen går över en viss siffra. De flesta väljer provision och det är också något som rekommenderas då det ger en hunger hos mäklaren. Risken med det trygga alternativet i form av ett fast arvode är att en mäklare i Mölndal är nöjd och inte anstränger sig fullt ut: han får betalt oavsett vilket pris du säljer för.

Back to Top