Nanoblogg.se

Slipp spänningshuvudvärken

Läsglasögon på tidning och kaffemugg

I dagens stressade samhälle lider en stor del av befolkningen av olika åkommor som kan härledas till den hårda pressen från samhället. Vi ska vara framgångsrika, ha ett flertal hobbies och samtidigt ha tid för att umgås med vänner och familj.

Det är få som klarar att leva upp till alla dessa krav, vilket har resulterat i att många tampas med besvär såsom depression, ångest, halsbränna, sömnsvårigheter, högt blodtryck och relaterade problem som att man överäter eller börjar träna för mycket för att försöka hålla kontrollen.

Allt fler klagar också över spänningshuvudvärk, ofta relaterat till att man sitter långa perioder framför en datorskärm i en statisk ställning. Här hjälper det förstås att man försöker ta ordentliga pauser och att man tänker på ergonomin så att man inte sitter och arbetar i fel ställning.

Huvudvärken kan tyda på ett annat problem

Om man konstant har huvudvärk efter att ha varit på jobbet eller har suttit länge framför en skärm eller med papper så kan det vara värt att gå och testa synen. Det kan vara så att du har behov av läsglasögon och att huvudvärken har sitt ursprung i att du sitter och spänner ögonen för att du inte ser tydligt.

Ett snabbt syntest hos en optiker eller att du helt enkelt går och provar läsglasögon i närmaste butik som säljer sådana kan ge dig svaret. Du kommer direkt att känna hur ögonmusklerna slappnar av och att du ser texten tydligt utan att du behöver anstränga dig.

Läsglasögon är, till skillnad från glasögon mot närsynthet eller andra synfel, billiga så att du kan kosta på dig ett flertal par. Se till att ha ett på jobbet, ett par i väskan och ett par hemma så har du täckt in det mesta. 

Är du modemedveten kan du givetvis kosta på dig fler med bågar i olika färg och stil så att glasögonen kan bli en snygg modeaccessoar. Just nu är det trendigt med olika former av färgade bågar med karaktär. Ett härligt statement som dessutom löser ett problem för dig.

Back to Top