Nanoblogg.se

Solceller för enkel och billig el

Idag är det dags att planera för framtiden. Vi behöver hållbara lösningar på våra energiproblem. Att installera solceller är att använda smarta metoder.

Solenergi är inte en lösning enbart för privatpersoner eller för lantbruk och industri. Solceller är till för alla. Det kan synas underligt att det är en vettig lösning på våra nordliga breddgrader men faktiskt så är det lönsamt även här. Att solen inte visar sig alla dygnets timmar eller året om är inte något problem.

Solen finns ju som bekant hela tiden och är dessutom vänlig nog att avge energi hela tiden. Man får förstås inte ut lika mycket på alla platser men ingen plats på jorden är helt utan solenergi. Ett stort tak i söderläge är idealiskt men andra lösningar fungerar även de. Finns det plats kan man bygga i markplan.

Solceller är enkla i underhåll och ger ofta överskott

För dig som är intresserad av att sänka dina energikostnader radikalt rekommenderas kontakt med ett bra företag i branschen, exempelvis Solarwork. En besiktning av din fastighet ger leverantören möjlighet att hitta den optimala lösningen i just ditt fall. Du får en kostnadsfri offert att ta ställning till.

För exempelvis ett lantbruk eller en BRF finns många sköna slantar att spara med solceller. Man har ofta tillgång till större takytor och möjlighet att välja läge. Efter installationen tar det inte lång tid innan man märker skillnad och får minskade kostnader. Många väljer att antingen lagra överbliven el eller att sälja den till elbolagen. Båda lösningarna är smarta. Vad väljer du?

Back to Top