Nanoblogg.se

Ventilation för friskare hus i Stockholm

För att behålla ett friskt hus i Stockholm krävs att man har fullgod ventilation. Något man kan behöva se över då och då med hjälp av proffs på ventilation.

Det är många olika variabler som krävs för att ett hus ska må bra. Och vissa av dessa samverkar på många sätt. Som när det gäller ett fuktskydd och en god ventilation. För om man vill att huset ska hålla sig torrt och friskt så måste man ha ett skydd så att inte vatten eller fukt kan tränga in i konstruktionens väggar, golv och tak.

Men om man täpper till ett hus helt och hållet så kommer huset få problem. Och det gäller inte huset i sig, utan den luft som rör sig i huset. Om man inte har ett gott luftflöde i sitt hus i Stockholm så kommer det snabbt visa sig mögel här och var. Något som man ofta kan se i många äldre fritidshus och villor.

God ventilation i Stockholm

När man talar om en god ventilation i Stockholm så handlar det om att man ska få in utomhusluft och skifta inomhusluften. Det är något som man kan göra på flera olika sätt. I villor och fritidshus brukar nummer ett vara att sätta ventiler i väggarna. Ett enkelt sätt att få ett flöde mellan utomhusluften och inomhusluften, som inte kostar något mer än själva ventilerna.

Men det kan finnas större lokaler med större behov, och då kan man använda sig av ventilationstrummor och fläktar av olika storlek.

Back to Top