Nanoblogg.se

Vill du sälja en avställd bil?

Vad gör man med en gammal bil som man ställt av? Kan man sälja en avställd bil? Svaret är ja – och det är ett mycket bättre alternativ än att ha den stående.

Vad ska man egentligen göra med en gammal bil som inte duger mycket till längre? Man kan skrota den såklart, och kanske även få en summa för den som skrotbil. Eller också kan man ställa av den och bara låta den stå. Eventuellt finns det något fall där detta kan vara någorlunda smart. Till exempel om man äger ett obebott hus och vill att det ska se ut som om någon bor där. Då kan man ju låta den avställda bilen stå på husets uppfart för att ge sken av att huset är bebott.

Förmodligen så fungerar detta dock inte särskilt bra under någon längre tidsperiod. Eventuella inbrottstjuvar har ofta för vana att rekognosera ett flertal gånger under några veckor, innan de slår till. De kommer ganska snart att syna bluffen.

Sälja en avställd bil till uppköpare

Vad gör man med bilskrället då, om man redan ställt av den och vet med sig att den knappt går att köra till en uppköpare även om man skulle ställa på den igen? Kan man sälja avställd bil?

Ja, det kan man faktiskt. Det finns bilhandlare som mer än gärna kommer ut till dig och tittar på din gamla, avställda bil. Ni kommer överens om ett pris, Affären beseglas och köparen transporterar bort bilen. Svårare än så är det faktiskt inte.

Back to Top