Nanoblogg.se

Akuttandläkare – fort in när du slagit ut en tand i Stockholm

Akuttandläkare i Stockholm erbjuder ofta sina patienter tid samma dag, eller nästkommande. Viktigt att vara snabbt in efter en olycka med utslagen tand.

Även om det är lite coolt att se ut som en pirat, vill de flesta människor som har slagit ut en tand nog få situationen åtgärdad så snabbt som möjligt. Och det är också vad de flesta experter på tandhälsa och tandkirurgi rekommenderar: Att den som slagit ut en tand söker akut tandvård så snart som möjligt.

Rätt väg att gå för att hitta en akuttandläkare i Stockholm är att söka upp en klinik som erbjuder akut tandvård. De flesta tandkliniker har möjlighet att ta emot patienter akut, och har då särskilda tider avsatta i sina veckoscheman för just oplanerade och akuta besök. Ofta ska du ringa samma bokningstelefon som för tandklinikens ordinarie ärenden.

Akuttandläkare kan vara mer upptagna vissa dagar än andra

Under det första samtalet över telefon kommer du få hjälp med att bedöma din situation. Om du ringer på grund av en utslagen eller skadad tand kommer du sannolikt få komma in på en tid inom mycket kort tid, ofta samma dag. Självklart beror detta på hur upptagen tandkliniken är när du ringer. Det kan ha kommit in fler akuta ärenden under samma tidsperiod.

Särskilt under helger som till exempel nyårsafton och midsommar kan det vara fullt på Stockholms akuta tandläkarmottagningar. Det är naturligtvis svårt att “välja” när man ska slå ut en tand – men om du har möjlighet, välj hellre en helt vanlig tisdag! Då kommer du ha mycket större chans att få komma in direkt.

Läs mer om en akuttandläkare på denna sida: akuttandläkarestockholm.net

Back to Top