Nanoblogg.se

Arbeten med trädfällning i Stockholm

Att arbeta med träd handlar om mer än att enbart fälla och transportera bort hela träd. Beskärning och grenkapning ingår också i trädfällning i Stockholm.

Oftast när man talar om firmor som hanterar träd får man intrycket av att arbetet mest innefattar att klättra upp i höga tallar eller björkar och såga ned trädet i lämpliga stycken. Det är sant att det är det uppdragsgivare många gånger behöver hjälp med. Inte underligt – träd är stora och tunga och det behövs kunskap och redskap för att fälla dem.

Vardagen för en arborist i Stockholm är dock mer varierad än så. Inte alla tomter och trädgårdar innehåller stora träd som behöver avlägsnas, som tur är. Ser man sig omkring är det lätt att konstatera att väldigt många fastigheter är omgivna av fruktträd. Och hur ser många ut? Inte alltför bra.

Trädfällning och trädvård

Alla husägare som har eller har haft fruktträd i trädgården känner igen problemen med beskärning. Om man inte hantera problemen ett år har man genast en hel armé med så kallade vattenskott vackert pekande upp mot himlen till absolut ingen nytta alls. Åk igenom vilket villaområde du vill så ser du.

För att optimera en skörd, med äpplen eller annan frukt och bär, bör träden beskäras varje år. Man upptäcker snart att även måttligt höga fruktträd utgör stora utmaningar för den som är klent utrustad med specialkunskaper, stegar och rätt redskap. Skörden blir väsentligt mindre än den kunde varit. Då finns hjälp att få från en arborist i Stockholm.

Back to Top