Nanoblogg.se

Bästa sättet att njuta av tapas i Stockholm

Sugen på att äta tapas i Stockholm? Inte underligt alls. Tapas betyder smak och doft och glädje. En liten guide för njutningen finns att läsa igenom här.

Det finns en anledning till att tapas är så populära över nästan hela jorden. Mycket handlar förstås om variation och råvaror. Tapas är ju väldigt långt ifrån ett jättefat med EN rätt på. På en vanlig restaurang kan du beställa in en rätt som låter lovande på menyn och sedan ångra dig hela måltiden igenom.

Så sker aldrig på en tapasrestaurang. Hela idén bygger på att man äter flera olika smårätter – ja till och med massor med smårätter om andan faller på. Du hinner aldrig tröttna och om du inte gillar något äter du något annat. Menyn innefattar alltid mat för alla gommar – kött, fisk/skaldjur och vegetariskt. Så enkelt är det faktiskt.

Tapas avnjuts gärna med sällskap

När man nu går ut och vill äta tapas i Stockholm finns det vissa saker man ska tänka på. Du vill smaka allt, eller hur? Eller nästan allt iallafall? Men så är det detta med mage och plånbok. Tapas är varken dyrt eller icke prisvärt men alla rätter på menyn kanske blir lite häftigt? Nu säger guiden att du ska välja vänner.

Har du redan familj och vänner som hänger på är valet givet. Går du ut utan sällskap väljer du ut några som ser likasinnade ut inne på baren och ger ett bra förslag. När alla är överens så väljer ni alla olika rätter och sedan delar ni som syskon på allt. Det du inte vill ha vill någon annan äta.

Back to Top