Nanoblogg.se

Bilskrot – för att förhindra en smärre miljökatastrof i Trollhättan

En bilskrot i Trollhättan hjälper dig bli av med din gamla rostiga bil. Bäst att göra det innan kommunen tycker du har en pågående miljöfara på tomten.

Visste du att en avställd bil visserligen har slutat kosta pengar i försäkringar och andra avgifter, men fortfarande innebär en hel del problem för dig som har den på gården? Särskilt om den börjar läcka olja och andra farliga vätskor. I värsta fall kan en trasig gammal bil klassas som miljöfarlig, och du kan åläggas att åtgärda problemet.

Det behöver du egentligen oroa dig särskilt mycket för. Det är nämligen inte direkt svårt att bli av med en gammal bil. Många bilskrotar runtom i Sverige kommer till och med hem till dig och hämtar upp bilen. Om bilen är komplett kan du till och med få en liten slant för den.

Din rostiga bil gör sig bättre på en bilskrot än på gården

Du som vill skrota bilen i Trollhättan ska självklart kolla upp vilka möjligheter till upphämtning och ersättning din lokala bilskrot erbjuder dig. Det kan variera från kommun till kommun. Och det kan även reglerna kring vilken typ av fordon du får ha ståendes på tomten. Självklart har du långtgående rättigheter kring vad som pågår på din egen tomt, men inte om situationen utvecklas till en direkt miljöfara.

Men det finns fler fördelar med att köra bilen till skroten istället för att låta den stå och rosta på gården. När du blivit av med din gamla bil kommer du ju ha plats för en ny! Förslagsvis en som inte är gammal och rostig.

Back to Top