Nanoblogg.se

Bilskrot i Södertälje tar hand om din gamla bil

Gamla bilar kan vara miljöfarliga och tar plats i ditt garage. Lämna in din bil på en bilskrot i Södertälje för att låta delarna få nytt liv någon annanstans.

När din gamla bil är uttjänt och du har gått vidare till en nyare modell är det lätt hänt att den gamla står kvar på gården eller bakom garaget. Du hade kanske tänkt att göra något med den, men tiden gick och annat kom emellan, så nu står den där.

Det är vanligare än man tror att gamla bilar blir stående. Tyvärr är det inte bra för miljön, då bilen långsamt bryts ner och material och vätskor läcker ut i naturen. Om du istället vill vara en miljöhjälte låter du en bilskrot i Södertälje ta hand om din gamla bil.

Bilskrot som är bra för miljö och plånbok

När du skrotar bilen på en regelrätt bilskrot kan så mycket som 95% av materialet återvinnas eller återanvändas. De kan även tömma bilen på miljöfarliga vätskor och göra sig av med dem på ett korrekt sätt, något som inte sker om du låter bilen stå i naturen. Att lämna in bilen till en bilskrot är inte bara bra för miljön, det är även ekonomiskt fördelaktigt.

Att skrota bilen är i många fall helt gratis och du får tillbaka eventuell vägskatt. Bilskroten kan hämta upp och forsla bort bilen utan kostnad. I vissa fall redan samma dag. En bilskrot är även användbart om du letar efter reservdelar eller plåtar till din gamla bil. Om du har en äldre modell kan det ibland vara svårt att hitta rätt delar, men eftersom bilskroten tar hand om alla möjliga modeller är chansen stor att du hittar det du söker där.

Back to Top