Nanoblogg.se

Brandlarm i Stockholm är ett måste

Om det fanns brandlarm i alla bostäder i Stockholm så skulle många liv kunna räddas. Ett brandlarm är en billig livförsäkring som gör att du kan sova lugnt.

Det är härligt med tända ljus, en sprakande brasa och många mysiga filtar i soffan. Det ger en riktigt ombonad och trygg stämning. Tyvärr händer det att människor somnar framför sin brasa, eller glömmer bort sina ljus. Det kan snabbt få konsekvenser, som inte alls är lika mysiga.

Brandlarm i Stockholm är viktigt, för privatpersoner, industrier och mindre verksamheter. Om alla hade haft brandlarm som vi har idag hade kanske den stora branden år 1625 aldrig hänt. Tänk så mycket som elden har ätit upp, genom historien. Otaliga huvudstäder, slott och gårdar. Biblioteket i Alexandria, med all sin kunskap. Så skydda ditt hem från att gå samma öde till mötes.

Brandlarm räddar liv

Det talas ibland om billiga livförsäkringar. Då skojar man ofta och syftar på cykelhjälmar, reflexer och just brandlarm. Även om talesättet är lite på skoj ligger det allvar bakom. Ett brandlarm i Stockholm kan rädda många liv och skona både dig och din bostad från katastrofen. Med ett smart brandlarm som är kopplat direkt till larmcentralen vinner du extra tid, när det är bråttom.

För att verkligen var på den säkra sidan är det klokt att med jämna mellanrum kontrollera dina brandlarm, samt öva på utrymning. Du minns säkert att det genomfördes brandövningar under din skoltid. Detta är även viktigt att göra hemma, speciellt om det bor barn i bostaden. När alla har koll på läget kan ni sova tryggt om natten. Och du, glöm inte ljusen.

Back to Top