Nanoblogg.se

Brottsoffer far illa vid våldtäkt i Göteborg

Polis och juridisk hjälp de är de två instanserna man behöver hjälp av när det skett en våldtäkt i Göteborg. Som brottsoffer är man utsatt och behöver hjälp.

I de lugnaste vattnen går de fulaste fiskarna sägs det. Gäller det även vid våldtäkter kanske en del undrar. Svaret är nog ganska svårt att ge. Det finns de gärningsmän som bestämmer sig för att våldta en person. Andra gärningsmän får en snedtändning och gör det utan att tänka sig för.

Oavsett vilken typ av gärningsman det är så är brottet vidrigt. Det är vanligast att det är män som är gärningsmän. Man ska veta att det förekommer oftare än man tror att det är den omvända situationen. Det finns många situationer där kvinnor våldtagit män.

Anmäl alltid våldtäkt i Göteborg

Vem man än är som genomför en våldtäkt i Göteborg, ska man veta att det är större och större chanser att åka fast. Som brottsoffer både bör och ska man anmäla en våldtäkt till polisen. Hos polisen dokumenterar de på olika sätt brottsoffret för att få bevis när de ska sy in gärningsmannen.

Det kan vara fibrer från kläder, DNA-spår eller andra bevis som polisen kan använda. I en del fall kan även signalement vara något som offret kan delge väldigt väl. Tyvärr är det många våldtäkter som läggs ner av olika anledningar. Men det kan vara skönt som brottsoffer att veta att det ibland dyker upp bevis många år senare. Genom DNA har man kunnat fastställa våldtäkter flera år senare där gärningsmannen fått fängelse.

Back to Top