Nanoblogg.se

Genomför en skyddsrumsbesiktning av skyddsrummet

Ansvariga fastighetsägare bör genomföra skyddsrumsbesiktning om de har tillgång till ett skyddsrum. Då kan man få ett godkänt och kontrollerat skyddsrum.

Precis som 1920-talet så har även 2020-talet fått sina prövningar. Covid, ekonomi och krig är tre stora pucklar som dragit undan fötterna på många. Det är också många som både på grund av det, men även tack vare, fått upp ögonen för nya saker.

Pandemin gjorde att folk upptäckte naturen igen. När det gäller kriget i Ukraina började folk se över vad som skulle behövas om kriget faktiskt skulle komma hit. Att ha ett visst förråd av mat i konserver och torrvaror. Ljus och batterier samt powerbanks var också sådant som investerades i. Folk tog ansvar för att klara sig om vi skulle hamna i en kris eller ett krig.

Skyddsrumsbesiktning för ett fungerande skyddsrum

En annan sak som började diskuteras i och med bombanfallen i Ukraina var skyddsrummen i Sverige. När de sammanställde antalet skyddsrum i Sverige upptäcktes det något. Det visade sig att det inte fanns tillräckligt många för den svenska befolkningen. Dessutom var en del skyddsrum omgjorda till förråd och annat.

En del fastigheter började fixa i ordning sina skyddsrum igen, men då är det lätt att stöta på patrull om man inte är noga. För att veta att man gjort rätt när man ställt iordning så är det bra att beställa en skyddsrumsbesiktning. Då får man noggrant kontrollerat allting som bör ingå i ett skyddsrum. Då kontrolleras allt från nödutgångar och ventilation till förnödenheter och utrustning i skyddsrummet.

Back to Top