Nanoblogg.se

Håll koll på tugget – att beckna kan vara ett narkotikabrott

Narkotikabrott kan beskrivas på många sätt. Men det är inte alltid föräldragenerationen har koll på vad de orden betyder. Här kommer ett ord att lyssna efter.

Det är inte lätt att vara förälder idag. I alla fall inte om man ska tro den medierapportering om utbredd narkotikabrottslighet bland många ungdomar. Detta gäller ungdomar i många olika samhällsklasser och grupperingar, även om vissa av dessa grupper får mer utrymme i media än andra.

Men hur ska du som förälder veta vad ditt barn håller på med? Det är onekligen svårt, eftersom ungdomsåren per definition är en period då barn slår sig fria från sina föräldrar och skapar sina egna identiteter. Det inkluderar även språket. Vet du vad ditt barn pratar om med sina vänner, ens när du är tillåten att höra på?

Narkotikabrott – kontakta jurist direkt vid misstanke

Kanske förstår du inte att “aina tror broshan becknat” betyder att någon är misstänkt för narkotikabrott? Att “beckna” är ett låneord från romani och handlar om att sälja saker, ofta använt i samband med narkotikaförsäljning. Ordet är idag så pass spritt att det är att betrakta som etablerat.

Om “broshan” i fråga är ett av dina egna barn, kan det alltså vara klokt att ta kontakt med en jurist. Att vara misstänkt för narkotikabrott är en allvarlig anklagelse, och du behöver självklart se till att ditt barn får den hjälp han behöver. Alla har rätt till en offentlig försvarare, och man har ibland möjlighet att önska en specifik jurist till det uppdraget.

Back to Top