Nanoblogg.se

Körkort – En milstolpe i livet

Vi kryper innan vi kan gå. Börjar med trehjuling innan vanlig cykel. Rätt snart börjar vi snegla på den som kör bilen. Vad är viktigt när du börjar fundera på körkortet? Fallgropar? Tips?

Hur svårt kan det vara?

Allting som någon annan gör bra brukar se enkelt ut. Det kan gälla matlagning, pianospelande eller bilkörning. Många gånger känns de lite retligt när vi själva ska testa; saken är inte så självklar och det där sköna flytet infinner sig inte. I alla fall inte förrän vi genomgått en väldig massa träning. Den första regeln när du väljer trafikskola i Stockholm är att ha tålamod. Den tid och de pengar du investerar nu ska ju producera resultat du kan njuta av i åratal. Det här är inget man slarvar med. Dessutom blir du ansvarig för att köra fordon i höga hastigheter där du ska samspela med dina medtrafikanter.

Läs mer om en trafikskola i Stockholm.

Bilkörning i olika kulturer

Självklart är det viktigt att köra på rätt sätt enligt ens hemland, att klara teorin och alla praktiska moment. Du ska ta dig mellan Brommaplan och Solna, eller visa upp Östermalm eller Drottningholm för gästande släktingar. Det som är självklart i Johanneshov eller Nacka ser annorlunda ut i Tyskland. Exempelvis används inte gult ljus i trafiksignalerna. Över huvud taget så är bilkörning där ofta tuffare än på andra ställen – ta till exempel den fria hastigheten på Autobahn.

Få länder är så förknippade med bilen som USA. Där kör man ofta automatväxlad bil och tar det ganska lugnt, förutom i och kring de större städerna som Los Angeles och New York. Där är det stressigt på de fem- eller sexfiliga motorvägarna och inne i de centrala delarna. En amerikan vistas gärna i sitt fordon. Att sminka sig eller äta frukost under resans gång är vanligt. I många stater är det tillåtet att prata i mobilen.

Några råd på vägen

När du valt din körskola är det bra att ta lektioner ganska så tätt. Ett par gånger i veckan kan vara lagom för att hålla igång inlärning och träning. Kombinera med att köra privat om det är möjligt. Om det passar din kalender bättre, ta en intensivkurs. Öva teorin på internet. Testa simulator om det finns där du tar körkort. Bli inte för kaxig; många överskattar sin förmåga i trafiken. Ta till dig så mycket kunskap du kan från din trafiklärare. Förbered uppkörningen både praktiskt och mentalt. Öva gärna i samma typ av bil.

Back to Top