Nanoblogg.se

Sälja husbil – tips och råd

Har du tröttnat på din husbil och vill sälja den vidare? För vissa blir en husbil – på samma sätt som en båt eller en husvagn – en investering som inte riktigt når de höjder som man tänkt sig. Man använder den intensivt under en kortare period innan den faller mer och mer i glömska och till slut bara blir stående. För andra så blir emellertid en husbil det ultimata sättet att upptäcka Sverige – eller Europa – på.

Man åker bekvämt, man kan åka exakt vart man vill och stanna när man känner för det – och man kan, framförallt, alltid sova och äta inne i husbilen. Det är bekvämt – och det är prisvärt. Att sälja husbil idag kan dessutom vara väldigt lukrativt. Ser man till andra typer av fordon och ser man historiskt till hur en försäljning av en husbil sett ut så handlar det om en rejäl värdeminskning.

Köper du en bil så är de första metrarna du kör de absolut dyraste. Och, det handlar dessutom ofta om ganska mycket pengar. Så har det också sett ut vad gäller en husbil: du har köpt den dyrt – och du har fått tillbaka ganska lite av den summan i samband med en försäljning.

Bra betalt för husbilar idag

Idag ser det annorlunda ut. Efterfrågan på husbilar har växt sig gigantisk och folk är beredda att betala mycket pengar för att äga en sådan. Du sitter med trumf på hand och du kan definitiv göra en riktigt bra affär i att sälja husbil – men du måste då också göra det på rätt sätt.

Rådet här är att du dels lägger fokus på att rengöra, tvätta och fräscha upp husbilen innan fotografering. Det lönar sig definitivt att betala för exempelvis en rekond av en professionell biltvätt i den frågan. Ett annat tips är att bilen är besiktigad och servad innan. Idag kan du även göra exempelvis värdering online och få ett bra hum om priset du kan sikta på.

Att sälja professionellt är även det ett alternativ. Väljer du att gå via en bilhandlare – som nischat sig även mot husbilar – så väljer du den enkla vägen till en snabb, smidig och – i de flesta fall – lukrativ affär. Du slipper en massa samtal dygnet runt, du slipper höra en massa skambud och du slipper få en massa hot och förolämpningar skrikna i ditt öra. Att sälja husbil via en bilhandlare ger dig ett schysst pris och en smidig väg från start till mål. Det bör du definitivt överväga.

Back to Top