Nanoblogg.se

Skrota bilen enkelt i Stockholm

Att skrota din gamla bil på rätt sätt är ditt ansvar. Genom att följa rätt lagar och regler kan du säkerställa att den tas om hand på ett korrekt sätt. Först och främst måste du avregistrera bilen hos Transportstyrelsen. Därefter är det dags att köra den till en lämplig avfallsstation.

Även om det är ditt ansvar att skrota bilen betyder det inte att du måste göra allt själv. Om du tycker att det är besvärligt att köra din gamla bil till skroten kan du anlita företag som specialiserar sig på skrotning. Dessa företag är mer än villiga att hjälpa dig med detta. De tar hand om att transportera din bil till en avfallsanläggning för uttjänta bilar. Allt du behöver göra är att kontakta ett bilskrotningsföretag, och de kommer att komma och hämta den gamla rishögen åt dig.

Dags att skrota bilen

När du har avregistrerat bilen på Transportstyrelsens hemsida ska du lägga registreringsbeviset inuti bilen. Sedan kan du boka en tid hos bilskrotningsföretaget. Om din bil är nyare än 1988 års modell kommer de att hämta den gratis. I annat fall tar de ut en liten avgift. Du kommer säkerligen att uppskatta att bli av med bilen.

En gammal och trasig bil går inte att sälja, och det är inte värt att lägga pengar på att laga den heller. Att äga en gammal bil kan vara som att ha ett ekonomiskt svart hål. Man vet aldrig vad som kan gå sönder härnäst, men man vet att det kommer att bli dyrt. Det är därför enkelt att anlita en firma för att skrota bilen i Stockholm. Genom att lämna över bilen till en auktoriserad bilskrot gör du inte bara dig själv en tjänst, utan också miljön.

En skrotad bil räknas som miljöfarligt avfall. Men genom att anlita en bilskrot så tas den om hand på ett professionellt sätt. Alla kemikalier och farliga vätskor avlägsnas och så mycket material som möjligt tas tillvara för återvinning. Genom att lämna din bil för återvinning hos en auktoriserad bilskrot gör du alltså en god gärning. Det som verkligen är avfall hanteras och destrueras på rätt sätt.

Back to Top