Nanoblogg.se

Solceller för företag – en investering med flera vinnare

Genom att satsa på solceller till företaget bidrar ni inte bara till miljön – företagets kostnader hålls även nere. Det blir en investering med många vinnare.

Rapporterna i media är entydiga: någonting måste förändras och det är bråttom. Klimatfrågan är högaktuell, och alla behöver dra sitt strå till stacken för att minska utsläppen av klimatpåverkande ämnen. Den höga elanvändningen i världen är en stor bov i dramat.

Men hur ska det gå till? Hela samhället, och inte minst många företag, är beroende av el för att alls fungera. Ett enkelt sätt för företag att bidra till en mer hållbar energianvändning är att investera i solceller. Solen är en förnybar och miljövänlig energikälla. När solcellerna väl sitter på en eller flera av företagets byggnader kan investeringen dessutom minska oron för stigande elpriser.

Solceller på företagets mark

Känns det svårt och krångligt? De goda nyheterna är att ingen på företaget behöver ha någon kunskap om solceller. Det finns andra som gärna hjälper till att hitta den bästa lösningen. Och om företaget saknar ett stort tak går det lika bra med en tom markyta.

Det måste inte vara strålande sol för att solcellerna ska ladda, och med extra batterier går det att lagra elen inför extra molniga dagar. I perioder kan företaget bli självförsörjande på el och ett eventuellt överskott kan säljas. Ni kan ladda företagets bilar, och att låta anställda ladda sina privata bilar under arbetsdagen blir en miljövänlig förmån. Att investera i solceller till företaget kommer helt enkelt uppskattas av alla.

Back to Top