Nanoblogg.se

Teoriprov – så klarar du pressen

Är du orolig över att skriva teoriprov? Att vara väl förberedd och öva på provsituationen innan är en bra strategi för att minska stressen i stundens hetta.

Det räcker inte att du har övningskört med föräldrarna och trafikskolläraren. Ett godkänt kunskapsprov är en nödvändig del i vägen mot ett körkort och för att ens få göra uppkörningen. Samtidigt som många är oroliga över det sistnämnda är det även helt naturligt att vara nervös inför att skriva teorin.

När du pluggar inför teorin lär du dig för livet. Bokstavligt talat. Kunskap om bilkörning räddar liv. Det är ju trots allt därför det inte längre räcker med att “iaktta största försiktighet” för att få körkort (det var betydligt lättare att ta körkort under tidigt 1900-tal). Så att se till att plugga ordentligt är A och O.

Gör övningsprov innan ditt teoriprov

Men kanske har du skräckfyllda minnen från skoltiden: ljudet av klasskamraternas ivriga knapprande på datorerna, symfonin av blyertspennor som dansar över matteproven och kompisarnas koncentrerade blickar. Allt samtidigt som du har tunnelseende och den plågsamma insikten i att trots att du har pluggat så klarar du bara inte av pressen.

Ju mer du övat på provsituationen innan ditt teoriprov, desto säkrare blir du i stundens hetta. Gör så många övningsprov du hinner med. Låtsas att det är en verklig provsituation. Men kom ihåg att också försöka förstå det du lär dig. För när du väl har fått ditt körkort och ska ut och köra – det är då som du verkligen behöver kunskapen. Öva effektivt inför ditt teoriprov här: www.ikorkort.nu

Back to Top