Nanoblogg.se

Tujahäck för insynsskydd och ögonfröjd

Alla önskar inte att privatlivet på tomten ska vara helt offentligt. Då är en tujahäck ett utmärkt alternativ. Snabbväxta tujor utan stora krav på skötsel ger dig den ro du eftersträvar.

Smaken är som bekant olika och det som passar dig passar inte alla. Det är ändå väldigt många av oss dock som inte är lyckliga över att ha full insyn i varje hörn av vårt privatliv. Vi önskar utnyttja det utrymme vi har på tomten men i mer lugn och ro än vad ett enkelt staket ensamt kan erbjuda. En tujahäck löser det problemet.

Tujor är tacksamma häckväxter. Visst bör de ansas och hållas efter men de är inte våldsamt krävande. De växer snabbt och tätt när de planteras på rätt sätt. Det innebär att du inte behöver vänta i femton år på att få ditt insynsskydd.

En tujahäck är alltid grön

Du har glädje av din tujahäck året om. Den fäller inte barr utan utgör ett skydd året om. Något som man inte alltid räknat med utan som kommer som en glad överraskning är att den också fungerar som ljuddämpare. En uppväxt tujahäck minskar ljudet från trafik och andra störningar runt omkring.

Tuja finns förstås i ett antal olika trevliga varianter. Vissa passar bättre än andra som häckväxt men alla kan användas i detta syfte. När du beställer tuja till din tomt ska du tänka på att många blir rejält stora – inte för att detta är något negativt. Kontakta en bra trädgårdsfirma och få hemleverans.

Back to Top